Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΦΙΛΕΤΑ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣΣΕ ΖΕΛΕ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ














ΥΛΙΚΑ
4 Πέστροφες φρέσκες
6 τεμ. πράσσα
200 γρ καπνιστό σολομό σε φέτες
50 γρ λευκό κρασί 1 κ.σ ξύδι
500 γρ ζελέ έτοιμο, αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα αγκάθια απο τα φιλέτα πέστροφας τα στρώνουμε σε ταψί τα αλατίζουμε τα ψήνουμε για 4 λεπτά στους 180 βαθμούς τα αφίινουμε να κρυώσουν.Βράζουμε τα πράσσα με λίγο αλάτι μόνον τα  άσπρα τα σταγγίζουμε και τα αφίνουμε να κρυώσουν μέσα στο ζελέ,ανακατεμένα με το κρασί και το ξύδι.Στη συνέχειαστρώνουμε ένα στώμα ζελέ σε μακρόστενη φόρμα.Μέσα στο βρασμένο νερό ψιλοκόβουμε τα πράσινα φύλλα απο τα πράσσα και μόλις κρυώσουν τα βουτάμε μέσα στο ζελέ αφίνοντας τις άκρες να εξέχουν απο την φόρμα.Μετά στρώνουμε εν αλάξ πράσσα σολομο φιλέτα πέστροφας μέχρι να γεμίσει η φόρμα.Γεμίζουμε με ζελέ και γυρίζουμε τα πράσινα φύλλα προς τα μέσα. Αφίνουμε την φόρμα στο ψυγείο για 24 ώρες ξεφορμάρουμε κόβουμε φέτες και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου