Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ Κ ΚΑΙΜΑΚΙ ΠΑΓΩΤΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ( ΚΑΙΜΑΚΙ ΠΑΓΩΤΟ )
1000 γρ γάλα πρόβειο
350 γρ ζάχαρη
400 γρ κρέμα γάλακτος
100γρ γλυκόζη
15 γρ σαλέπι
2 φύλλα ζελατινας μαλακωμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε ολα μαζί τα υλικά και τα ριχνουμε στην παγωτομηχανή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ( ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ )
150 γρ ζάχαρη άχνη
4 αυγά
150 γρ καρύδι
150 γρ αλεύρι μαλακό
150 γρ φρέσκο βούτυρο η μαργαρίνη μαλακιά
1 κ.γ κανέλλα
1 κ.γ μπεικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μιά λεκάνη χτυπάμε όλα μαζί τά υλικά εκτός το καρύδι και το αλεύρι που τα προσθέτουμε στο τέλος το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 1/2 ώρα στούς200 βαθμόυς στη συνέχεια το σιροπιάζουμε σιρόπι που το εχουμε βράσει με 750 γρ. ζάχαρη 400 γρ. νερό και το χυμό απο 1/2 λεμόνι
ΠΩΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ
Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα γεμίζουμε το ταψί με παγωτό και το βαζουμε στην κατψυξη μετά το βγάζουμε από το ταψί το καλύπτουμε με καραμέλα η σοκολάτα και το διακοσμούμε με καρύδια
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου