Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ( ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΔΕΣΣΑΣ )




ΥΛΙΚΑ (για την ζύμη )

1000γρ. αλεύρι τύπου 55%
500 ml νερό κρύο
μια πρέζα αλάτι

50 γρ λάδι ένα κ.γ ζάχαρη
300 γρ μαγειρικό βούτυρο η ΒΙΤΑΜ
λίγο ξύδι ισα με 1 κ.σ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1000 γρ πράσα
100 γρ. ελαιόλαδο η άλλο λάδι
4 αυγά λίγο κόκκινο πιπέρι ,κύμινο,μπαχάρι
300 γρ τυρί αιγοπρόβειο 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης καλά, μεχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι το αφίνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο

ΓΕΜΙΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι στη φωτιά σωτάρουμε τα πράσα μαζί με τα μπαχαρικά μόλισ κρυώσουν βάζουμε τα αυγά ελαφρώς κτυπημένα και το τυρί θρυμματισμένο το αφίνουμε στην άκρη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
Παίρνουμε την ζύμη την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια κάθε κομμάτι το κάνουμε μπαλάκι.
Ξεκινώντας απο το πρώτο ανοίγουμε φύλλο το αλοίφουμε καλά με βούτυρο και το διπλώνουμε 4-5 φορές και το βάζουμε στο ψυγείο όταν τελειώσουμε όλα παίρνουμε το πρώτο απο το ψυγείο το ανοίγουμε όσο πιο ψιλό γίνεται το κόβουμε στη μέση βάζουμε από την γέμιση αρκετή στο κάθε κομμάτι χωριστά το τυλίγουμε το στρίβουμε και το βάζουμε κυκλικά σε βουτυρομένο ταψί βουτυρώνουμε από πάνω την πίτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα καλή όρεξη

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου