Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΜΕΛΟΚΟΥΛΟΥΡΑ




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 1600 ΓΡ. ΠΕΡΙΠΟΥ )
1300 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
350  γρ. ζάχαρη
200 γρ μέλι

160 γρ. βούτυρο,αγνό
160 γρ. γάλα
25 γρ. αμμωνία
10 γρ. σόδα φαγητού
λίγο αλάτι
4 αυγά
τρίμμα απο ενα πορτοκάλι
1/2 κ.γ κανέλλα και 1/4 γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη την ζάχαρη το αλάτι το μέλι τα αυγά και το γάλα και με τον αυγοδάρτη χτυπάμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη οπότε προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά με το βούτυρο λειωμένο.Ζυμώνουμε απαλά να μην κορδάρει η ζύμη
Στη συνέχεια κόβουμε μικρά κομματάκια κάνουμε φυτίλη το στρίβουμε και κανουμε στρογγυλά κουλουράκια τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί τα αλοίφουμε με αυγό και τα ψήνουμε για15 λεπτά με αέρα στους 180 -200 βαθμούς

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου